Ermeni,Musevi,Rum Evlerinde Pişen Yemekler

Ermeni,Musevi,Rum Evlerinde Pişen Yemekler


Yazar: Gülhan Kaya
Yayınevi: Hayy Kitap
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9789752477339
Fiyat: 65,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Biz aşure diyoruz, Ermeniler anuşabur diyor; biz kete diyoruz, onlar kata diyor. Biz ıspanak diyoruz, Museviler ıspanaka diyor; biz zeytin diyoruz, onlar azetuna diyor. Rumlar fasulaki diyor, biz kuru fasulye diyoruz; onlar kılıçbalığının pastırmasını yapıyor, biz etin. Üç kıtaya yayılmış Osmanlı kültürü, mutfağını birlikte barış içinde yaşadığı bu halkların mutfağıyla zenginleştirmiş.

O yüzden dünyanın bilinen en zengin birkaç mutfağından biri olarak anılıyor. Meyve kurularıyla, baharatlarla pişirilen etler, köfteler, dolmalar, pilavlar, burekas’tan gül böreğine hamur işleri, tarator çeşitleri, mezeden ana yemeğe deniz mahsulü tarifleri, meyve püreleri, hoşaflar, tatlılar, ezmeler, reçeller, ekmekler… Buyrun komşunun evine!

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı248
Kapak TürüMat Kuşe
Kağıt Türü2. Hamur
Basım TarihiEkim 2017
Basım Yeriİstanbul
En / Boy15,50 / 23,00 cm.
Ağırlık292 gr.
Kapak Tasarımlatif çetinkaya
EditörNihal Doğan