Gastronominin Disiplinlerarası Yolculuğu

Gastronominin Disiplinlerarası Yolculuğu


Yazar: Yusuf Yıldırım
Yayınevi: Kriter Yayınları
Kategori: Güzel Sanatlar
Barkod: 9786256894136
Fiyat: 120,00  ₺
  Satışta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

En basit tanımıyla "iyi yemek yemenin bilimi ve sanatı" olarak bilinen Gastronomi kavramı günümüzde güzel sanatlar, sosyal bilimler ve doğa bilimleri ile ilişkilendirilmektedir.

Tarih öncesi dönemlerde fizyolojik ihtiyaçları karşılayabilmek adına önem taşıyan yemek yeme eylemi zamanla keyif ve haz veren yönünü ortaya çıkararak bakış açısını da değiştirmeye başlamıştır.

Edebiyattan resime, heykelden sinemaya sanatın çok farklı alanları tarih boyunca mutfak ile kesişmiştir. Multidisipliner çalışma ekseninde dokuz bölümden oluşan bu eserde de sanat, siyaset, turizm, sinema, tarih ve işletme gibi konuların gastronomi ile ilişkisinin okuyucuya aktarılması amaçlanmıştır.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı196
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü2. Hamur
Basım TarihiHaziran 2023
Basım Yeriİstanbul
En / Boy16,00 / 23,50 cm.